svi sadrźaji na jednom mestu

Sadržaj

Lokacija

Zlatiborje smešten u jugozapadnom delu Srbije na nadmorskoj visini od 700 do 1500 metara, 238km udaljen od Beograda. Nalazi se na pola puta od Beograda do Crnogorskog i Dubrovačkog primorja. Preko njega prelaze mnogi značajni magistralni putevi i pruge, među kojima je i pruga Beograd-Bar. Pripada opštini Čajetina, a najbliži veći grad je Užice.

Planina izuzetne lepote sa blago zatalasanim visoravnima i visokim i strmim padinama predstavlja poseban dragulj zapadne Srbije. Povoljan geografski položaj omogućava da se sa svih strana veoma brzo i lako stigne do Zlatibora.

Klima je alpska i subalpska što doprinosi toplim letima sa svežim noćima, a duge zime koje nisu mnogo oštre donose obilje padavina, pogodne za ljubite zimskih sportova. Ono što posebno izdvaja Zlatibor od ostalih planina je i veliki broj sunčanih dana, blizu 2000 sati godišnje. Sve ove klimatske karakteristike ukazuju da je Zlatibor zdravstveni i sportsko – rekreativni centari bora vakna ovoj planini prija svakom njenom posetiocu.

Pozicija

Prema istorijskim podacima davne 1908. godine kralj Petar I Karađorđević prvi put dolazi na Zlatibor prvenstveno iz zdravstvenih razloga,a kako je zavoleo planinu kasnije sve češće dolazi sa prijateljima. Prilikom njegove posete izgrađeni su prvi objekti i to: hotel „Kraljeva voda “ iznad jezera (danas restoran „Srbija“) ,potom vila „Čigota “ i pekara. Tada počinje i razvoj mondenskog turizma jer ako mogu kraljevi da se odmaraju na ovoj planini, zašto ne bi mogli i ostali.

Zahvaljujući razvijenom turističkom centru sa savremenim hotelima i pratećim objektima Zlatibor predstavlja jednu od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji koji je odavno izgradio imidž prestižnog balkansko – evropskog planinskog i ski centra. Zahvaljujući izvrsnom geografskom položaju Zlatibora, oličenog u blizini susednih planine Tare i Zlatara, njegovi gosti mogu da
koriste i blagodeti ovih planina.

U hladu borova na svega 100m od centra Zlatibora, autobuske stanice i pijace, na osunčanoj visoravni nalazi se objekat koji nudi savremeni i potpuno novi koncept poslovanja i upravljanja nekretninama. U neposrednoj blizini objekta se nalazi skijalište Obudojevica i gondola sa zatvorenim kabinama za panoramsko razgledanje. Projekat “Gold gondola Zlatibor” koji će biti pušten u funkciju tokom 2020.godine, predstavlja najdužu panoramsku gondoluna svetu dužine 9km koja će po vezivati turistički centar planine sa Ribničkim jezerom i kompleksom na Torniku. Pozicija same gondole je na svega par minuta hoda od lokacije objekta. Širom Zlatibora se nalazi veliki broj turističkih atrakcija koje u bitnom doprinose popularnosti ove planine. Svojevrsna turistička znamenja medju kojima su Stopića pećina u Rožanstvu, vodopad u Gostilju „Staro selo“ u Sirogojnu, Ribničko jezero i Prerast u Dobrosavici, dislocirana su od turističkog centra,skrivena i ušuškana u nekoliko zlatiborksih sela.

Naša okolina

Tajni recepti iz beležnice zlatiborskih domaćica, uz pogodne klimatske uslove za proizvodnju mleka, mlečnih proizvoda i mesa, čine da kulirnarski specijaliteti ove planine nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Tradicionalna zlatiborska trpeza je nezamisliva bez: sira i kajmaka, komplet lepinje, goveđe i svinjske pršute, čvaraka, pite savijače sa sirom, jagnjećeg pečenja i ljubiške pastrmke.

Na udaljenosti od oko 8km od turističkog centra, nalazi se zlatiborsko selo Mačkat, koje važi za postojbinu najkvalitetnijih suhomesnatih proizvoda u Srbiji. Ova planina svojim gostima pruža puno mogućnosti za aktivan odmor i uživanje u blagodetima čistog planinskog vazduha. Pre svega, gosti se mogu uputiti u šetnju nekom od poznatih pešačkih staza, tokom kojih će im društvo praviti visoki četinari, huk „ruže vetrova“i poneka životinja.

Pored uređenih i turistički afirmisanih staza, nadomak turističkog centra, ova planina može da se pohvali ogromnim prostranstvima livada i pašnjaka širom zlatiborske visoravni koje plene svojom lepotom, mame turiste da se otisnu u duge šetnje kroz ove oaze netaknute prirode. Upravo jedno od takvih mesta je vikend naselje Vodice,najpopularnije izletište ove planine.Vodice su satkane od cvetnih livada, po kojima su raštrkana stabla belih borova, ispresecanih planinskom rekom Crni Rzav.

Pored prirodnih lepota i obilja dnevnih aktivnosti, nezaobilazan i značajan faktor samog centra mesta je i veoma bogat noćni život. Noćni život na Zlatiboru je jedan od razloga zbog koga veliki broj posetilaca iz naše zemlje i regiona biraju upravo Zlatibor kao mesto za odmor i provod. Na Zlatiboru postoji veliki broj kafića i klubova, koji naročito u vreme sezone, predstavljaju dnevno okupljalište,dok je noćni život prebačen na noćne klubove čije je radno vreme do ranih jutarnjih časova.

Koncept

Potpuno novi koncept upravljanja nekretninama koji se odnosi na rentiranje opremljenih stanova omogućava da pored uživanja u svom apartmanu možete i da ostvarite određenu dobit.

Glavna inspiracija prilikom projektovanja bilo je prepoznavanje bitnih elemenata koji će stvoriti novu prepoznatljivu repernu tačku mesta. Samo ime “Vila borova” koje asocira na okruženje prožeto je i na objekat uz upotrebu karakterističnog oblika fasade.

Dobra funkcionalna organizacija,kao i kvalitetno osmišljeno urbanističko okruženje, omogućavaju da objekat u potpunosti ima epitet savremenog arhitektonskog rešenja. Spratnost objekta P + 6, kao i dva podruma i suteren daju mogućnost postojanja garaže koja obezbeđuje parking prostore za sve apartmane, što je i velika prednost u odnosu na druge objekte zbog problema parkiranja na samoj planini. Kako bi se spratni delovi objekta iskoristili za apartmane sa divnim pogledom na okruženje, skijašnice i drugi prateći tehnički sadržaji svoje mesto su našli u suterenskim i podrumskim etažama. Još jedna od brojnih prednosti novog objekta u odnosu na druge je i rešenje pristupa objektu, kao i razdvojeni direktni ulazi u garaže.

Lobby Bar

Geometrijska fasada igra ključnu ulogu u dizajnu arhitekture,dajući objektu dinamiku i time je čineći jedinstvenom i privlačnom. Ona vizuelno izaziva konstantnom promenom uglova linija primenom ovakve ideje zadivljujući efekat je uvek zagarantovan. Da bi se u potpunosti objekat izdvojio iz okruženja savremenost objekta se ne ogleda samo kroz apartmane, fasadu ili okruženje nego i kroz prateće sadržaje u objektu. U tom smislu, lobi koji je deo prizemlja pored svoje elegantnosti koja odiše enterijerom, u funkcionalnom smislu je podeljen na zone koje omogućuju da se u zavisnosti od raspoloženja opustite uz čaj ili kafu, a ukoliko žurite postoji zona sa visokim sedenjem.

Velnes

Kako je teren u padu u nivou suterena nalazi se ulaz u hotel sa centralnom zonom lobija, kao i konferencijskom salom,wellness zonom sa atraktivnim sadržajima poput
fitnesa, masaže, saune, parnog kupatila, tropskog tuša, hidromasažne kade, i bazenom.

Restoran

Restoran na etaži iznad lobija,sa kojim je direktno povezan,pruža usluge korisnicima objekta, ali može opsluživati i posetioce koji nisu njegovi gosti. Jedinstvenost i karakteristika ovog restorana koja se ne viđa svuda je da osećaj ugodnosti dopunjuje
postupakpripremehrane pred gostima takozvani „showcooking“.

 

Da ni najmlađi ne bi bili zapostavljeni obezbeđen je prostorza igru,jedna savremena prostrana igraonica sa potrebnim zabavnim sadržajima. 

Call Now Button